Så här tänker Anna om yoga

"För mig är yogan ett ständigt pågående och återkommande samtal med sig själv. Ett stund där man landar, andas, tar kontakt med sig själv, med kroppen och allt som rör sig där på insidan. Där man tar hänsyn till dagsform, till vad som händer omkring sig och vad som känns just nu.

Yoga för mig är också att vara i kontakt med sig själv och sin inre kompass. Att hitta en balans genom att använda sig av de kraftfulla, inbyggda verktyg som vi har tillgång till.

Den bästa yogan äger egentligen rum utanför yogamattan. Att känna kärlek till sig själv och leva ett hållbart och harmoniskt liv.

Med balans mellan gas och broms, aktivitet och vila. I en kropp som mår bra och fungerar optimalt för det liv vi vill leva.

När vi är den bästa versionen av oss själva."

Yogaformer som Anna arbetar med

Sensing Yoga 

Underbara Sensing Yogan där vi hittar tillbaka till kroppens helt naturliga rörelsemönster. Med hjälp av pandikuleringar (kroppsgäspningar) släpper vi på spänningar och återfår rörlighetens i kroppens olika delar. Lugn, meditatitiv och tillåtande. 


Yinyoga

Välkommen till yinyogans fantastiska värld. Vilsam och återhämtade. Positionerna utförs liggandes eller sittandes och inga förkunskaper krävs. Vi övar oss i medveten närvaro och att ha kontakt med andetaget. Yinyogan påverkar vår bindväv, fascia, d.v.s. det som omger alla våra muskler i kroppen. Genom livet samlar vi alla spänningar, upplevelser och minnen i kroppen och med yinyogans hjälp kan vi lösa upp blockeringar som kan uppstå. Yinyogan är mestadels lugn, meditativ och avslappnade.

Barn- och familjeyoga

Hela familjen kan yoga - både stora och små. Barnyogan bygger på spännande sagor där man reser ut på äventyr med fantasins hjälp. Man träffar kanske på olika djur som imiteras med hjälp av olika yogapositioner. Barnyogan tränar på ett lekfullt sätt barnens förmåga att slappna av, hålla koncentrationen och ökar barnens kroppskännedom. Dom lär sig mer om andetaget och släpper taget om stress och press. Alla sagor syftar till att stärka självkänslan och yogan är helt prestigelös. För barn (eller familjer med barn) i ålder ca 4-11 år.

Meditation

Är du nyfiken på att testa meditation? Det kommer mer och mer forskning som bevisar vilka goda effekter meditation har. Det finns oändligt många sätt att meditera på och det kan vara något man gör bara några korta stunder per dag till att börja med.

MediYoga

MediYoga är en terapeutisk yogaform som är utvecklad i Sverige. Bakom MediYogans enkla positioner och andningsövningar finns mycket forskning som visar spännande resultat medpositiva effekter som t.ex. förbättrad sömn, ökad stresstålighet, bättre fokus, mindre nedstämdhet och större lugn. Fokus ligger på att lära oss andas och med hjälp av olika tekniker tränar vi på medveten närvaro under hela passet. Positionerna hjälper oss att lösa upp spänningar och blockeringar på olika platser i kroppen.

Yogaklasser

Utomhusyoga

Under sommaren hålls yogaklasser och workshops utomhus i Lindbacken, Uppsala. Läs mer under Kurser eller gå med i gruppen "Yoga & stresshantering i Lindbacken" på Facebook om du vill veta mer om dessa tillfällen.

Under resten av året sker allting digitalt.

Mindre grupper

Den här varianten passar perfekt om man är några stycken som gärna vill yoga tillsammans. Utomhus i Lindbacken, Uppsala

Pris 500 kr/tillfälle, minimum 3 personer, max 5 personer. Vid bokning av fler tillfällen görs paketpris vid förfrågan.

PT-yoga

Passar dig som vill hitta en egen praktik och rutiner i vardagen hemma. Tillsammans bygger vi upp en praktik som passar dig och dina behov. Digitalt eller utomhusträffar (Uppsala)

Pris 350 kr/60 minuter. Önskar du flera tillfällen görs paketpris vid förfrågan.

Yoga på jobbet

Vill du ha yogaklasser till arbetsplatsen eller ditt företag? Yoga går ju utmärkt att utföra på stol även i kontorsmiljöer - allt är möjligt.

Hör av dig för skräddarsydda erbjudanden som passar just dina behov.


Ta kontakt